Theo Hubner

Theo Hubner werd in 1935 in Amsterdam geboren als zoon van een slager, een beroep dat hij zelf, evenals een van zijn broers, ook zou gaan uitoefenen.

Na te zijn gescheiden van zijn eerste vrouw leerde hij via een advertentie in de krant Gees Krabben kennen. Het klikte al meteen tussen hen en ze werden een heel gelukkig paar.

Ze gingen in Oostzaan wonen en ze hadden een vakantiehuisje in Drenthe, waar ze bijna wekelijks naar toe gingen. Iedereen was daar ook altijd welkom en de kleinkinderen bewaren daar hele mooie herinneringen aan: fietsen door het prachtige landschap van Drenthe en bezoekjes aan de dierentuin in Emmen. Feestjes werden uitgebreid gevierd, want Theo en Gees hielden van mensen en gezelligheid. Theo was een echte verteller. Hij had altijd een verhaal. Je moest soms gewoon inbreken als hij aan het vertellen was. Daarbij was hij ook een heel sociale en hulpvaardige man, een echte verbinder als zaken tussen mensen niet zo goed liepen.

Tien jaar geleden overleed helaas zijn grote geliefde Gees wat een grote klap voor hem was, maar hij besefte dat hij door moest en deed dat op een heel goede manier. De tuin was zijn grote passie en hij bracht daar vele uren in door. Hij hielp ook zijn buren met het onderhouden van de tuin en het geven van adviezen en plantenstekjes. Alle buren bewaarden hout van bomen en verbouwingen, want hij was een liefhebber van zijn houtkachel.

Eind oktober werd bij hem een kwaadaardige hersentumor geconstateerd. Zijn gezondheid ging toen zienderogen achteruit. Begin december kwam hij in het hospice in Krommenie terecht waar hij op 87-jarige leeftijd overleed. Zijn kinderen en (achter-)kleinkinderen verloren hiermee een heel lieve, actieve en positieve vader en (overgroot-) opa.

Dat hij mag rusten in vrede.