Piet Huisman

Piet Huisman werd geboren in 1934 in Opmeer als 3e zoon in een gezin van 4 kinderen.
Na de lagere school begon hij te werken als huisschilder en autospuiter.
Hij schilderde met de hand bedrijfsnamen en logo's op vrachtwagens en etalageruiten. Geleidelijk ontwikkelde hij zich tot verkoopmanager en bleef tot aan zijn pensionering werken bij Glasurit/Basf coatings.
Zijn garage stond derhalve vaak vol met blikken verf.
Op zijn 16e kreeg hij al verkering met Annie Maas. Hij trouwde met haar in 1959 en uit hethuwelijk werden 3 kinderen geboren: 2 dochters en een zoon.Via de Molenstraat en de Graaf Willemstraat kwamen ze te wonen in de van der Nootstraat.
Het huis zag er altijd piekfijn uit in de verf en met de mooie rozentuin ervoor was het een sieraad.
Naast zijn werk was Piet heel actief voor kerk en maatschappij. Hij was 25 jaar commandant van het brandweerkorps Hoogwoud, hing persoonsalarmeringen op bij hulpbehoevende ouderen, speelde Sinterklaas, hielp in de kerk met communie-uitdelen en de collecte, liep voor de kerkbalans en beschilderde de houten kruisjes voor overleden parochianen.
Voor al zijn vrijwilligerstaken is hij koninklijk onderscheiden, waar hij heel trots op was. Piet was een fijne vader, een rots in de branding voor zijn kinderen en stond altijd voor hen klaar. 
Maar bovenal was hij een trotse en lieve opa. Hij had alles over voor zijn kleinkinderen, niets was hem te gek.
Toen het werk in en om het huis voor Annie en Piet te veel werd, verhuisden ze naar een appartement op de hoek van de Herenweg en hadden het daar erg naar hun zin.
Begin dit jaar begon Piet echter te sukkelen met zijn gezondheid. Na een hersenbloeding revalideerde hij in Lindendael, waar hij zich echter niet happy voelde.
Op 30 mei, hun trouwdag, mocht hij gelukkig weer naar huis.
Helaas werd hij op 9 juli opnieuw getroffen door 2 zware hersenbloedingen en heeft hij het leven los moeten laten.
Zijn vrouw Annie, de kinderen en kleinkinderen verloren hierdoor een lieve, heel meelevende en zeer sociale man, vader en opa. Zij, maar ook vele anderen, zullen hem erg missen.