Loek Mulder

Loek Mulder werd in 1941 geboren in Alkmaar in een gezin dat bestond uit 3 jongens.

Hij had geen gemakkelijke jeugd. Na de scheiding van zijn ouders gingen de 3 jongens met hun vader bij opa en oma wonen en toen zijn vader hertrouwde verhuisden ze weer naar een eigen woning, eerst in Alkmaar, later in Bergen.

Loek ging al vroeg aan het werk. Na zijn werk, o.a. als verwarmingsmonteur, volgde hij een avondschool maar dat werd hem te veel. Hij ging toen in dienst bij de marine waar hij werk en opleiding (machinist) kon combineren.

In 1964 leerde hij Bets Klous kennen. In 1965 trouwden ze en gingen aanvankelijk in Bergen wonen in een zelfgebouwd huis. Daar heeft hij tot 1967 gewoond alvorens te verhuizen naar Den Helder. Hij was dan vlak bij zijn werk.De noodzaak om in Bergen te blijven wonen was er niet meer   Bovendien  was hij namelijk af en toe lange tijd van huis als hij werd uitgezonden voor bepaalde missies, dichtbij of veraf. Hierdoor kon hij o.a. de geboorte van zijn zoon Rob niet meemaken. Gelukkig kon hij wel aanwezig zijn bij de geboorte van zijn dochter Lissy. Het deed hem wel beseffen dat hij ook thuis nodig was en daarom besloot hij af te zwaaien bij de marine en te gaan werken bij de Hoogovens (Tata Steel). Daar moest Loek weer van voren af aan beginnen, maar hij werkte zich geleidelijk op. Ook verhuisde hij, net als 2 van zijn broers, naar Opmeer.

Het harde werken eiste zijn tol. Op zijn 57e, een half jaar voordat hij met vervroegd pensioen zou gaan, kreeg hij een hersenbloeding. Alhoewel hij zich daar doorheen vocht legde hem dat de nodige beperkingen op. Een gebroken heup door een val en een nieuwe knie waren daar o.a de gevolgen van. Wel kon hij echter ook nog veel mooie momenten meemaken, o.a. de geboorte van zijn kleindochters en vakanties, o.a. naar Turkije.

Een paar jaar terug verbrandde hij zich ernstig en zijn gezondheid ging toen geleidelijk achteruit. Hij was letterlijk moe gestreden om bij zijn vrouw en kinderen te kunnen blijven. Op 2 november, Allerzielen, gaf zijn lichaam het op en overleed deze lieve, hardwerkende man, vader en opa die zich altijd tomeloos inzette om zijn gezin een fijn leven te kunnen geven.