Jan Wagemaker

Jan Wagemaker werd geboren in de Weere als 2e kind in een gezin van 3 kinderen. 

Na de lagere school ging hij naar de mavo, maar dat was niet echt zijn ding. De techniek en het klussen trokken hem veel meer. Na zijn schooltijd belandde hij na een paar losse baantjes bij het

Waterschap, maar na enkele jaren stapte hij over naar de HVC, aanvankelijk op de vrachtwagen, later in de "klusbus" waarbij hij allerlei klussen deed op locatie voor de HVC.

Na een ongeluk bij Halfweg zocht Jan naar meer verdieping in zijn leven en dit vond hij in het werk als uitvaartbegeleider. Aanvankelijk deed hij dit naast het werk voor de HVC, later richtte hij zich helemaal op het uitvaartwezen en velen in onze parochie wisten hem dan ook te vinden bij een uitvaart. Het werk was hem ook op het lijf geschreven: zich inzetten voor de medemens om die te kunnen helpen via adviezen of een luisterend oor. Hij toonde altijd veel belangstelling en informeerde steevast hoe het met je ging. Ook bezocht hij mensen die dat nodig hadden.

In zijn jonge jaren had Jan, een gezellige en blije tiener, in de Weere een hechte vriendengroep opgebouwd die elk weekend uitging en ook met elkaar op vakantie ging. Die vakanties samen bleven doorgaan, ook toen de meesten een vriendin of vrouw hadden gevonden, zoals ook Jan, die Miranda de Wit ontmoette in Hensbroek. Hij trouwde met haar en uit hun huwelijk werden 3 kinderen geboren, waar hij erg trots op was.

Jan had een voetbalhart. Hij voetbalde zelf jarenlang bij DWB. Na zijn actieve carrière zag je hem vaak bij Grasshoppers langs de lijn staan. Ook ging hij met zijn schoonvader af en toe naar    Volendam omdat ze daar beiden zo van genoten. De laatste jaren werd ook wandelen een hobby van hem en is hij o.a. gaan wandelen naar Santiago di Compostela, wellicht mede ingegeven door het feit om op zoek te gaan naar zichzelf. De onrust, die hij voelde in zichzelf verdween echter niet. Jan, die altijd bereid was iedereen te helpen kon zichzelf niet helpen. Op 11 december kwam helaas, tot groot verdriet van zijn gezin, een einde aan het leven van deze attente, geïnteresseerde en zeer sociale man en vader. Dat hij nu de rust mag vinden waar hij zo naar zocht.