Hans Blauw

Hans Blauw werd in 1925 geboren op een boerderij in Hoogwoud als 14e kind. Toen hij 5 maanden oud was overleed zijn vader en 6 jaar later zijn moeder. De enige herinnering aan zijn moeder was dat hij haar kermend van de pijn in haar bed zag. Hij heeft het daar zijn hele leven moeilijk mee gehad. Bakker van Diepen werd toeziend voogd maar eigenlijk hebben de kinderen zichzelf en elkaar opgevoed. Hans vond zelf dat hij toch een mooie jeugd heeft gehad in Hoogwoud.

In Heerhugowaard ontmoette hij To Tromp in het uitgaansleven en in 1951 trouwden ze en ze gingen wonen op de boerderij aan de overkant van zijn ouderlijk huis. Uit het huwelijk werd zoon Peter – door velen Hank genoemd – geboren.

Hoewel aanvankelijk boer zullen vele mensen Hans Blauw kennen als Hannes (en To) van de ijssalon tegenover het dorpshuis, waar je na de film of op zondagmiddag een heerlijk ijsje of patatje ging halen of in de schuur je fiets kon stallen.  Met To stond hij  altijd klaar voor de mensen. Toen in de zeventiger jaren boerderij en zaak verkocht werden kwam hij met To te wonen in een mooi nieuw huis op de hoek Herenweg-L.H. Van Catzstraat met om het huis een mooi aangelegde tuin waar hij heel trots op was. Hij verdiende er bij door te gaan werken bij de plantsoenendienst of als monsternemer bij boeren langs te gaan.

Trots was hij ook op zijn 4 kleinkinderen en later op de 4 achterkleinkinderen die graag bij opa en oma kwamen. Hannes hield van de gezelligheid en het gesprek met hen over hun leven en over van alles wat er in de wereld gebeurde. Hij had een directe manier van zeggen en gaf duidelijk zijn mening. In 2015 vloog hij nog naar Italië om het huwelijksfeest van een van zijn kleindochters mee te maken. Hij heeft daar erg van genoten.

Helaas overleed zijn zoon Peter (Hank) zo'n 3 jaar geleden en werd zijn vrouw To, waar hij zo lang en goed voor gezorgd had, opgenomen in de Schakel vanwege dementie. Het viel hem erg zwaar.

Eind vorig jaar kreeg hij verschillende ongemakken en ging hij, mede door zijn hoge leeftijd, achteruit in zijn gezondheid. Op 16 april kwam er een einde aan het leven van deze goede, gezellige en geïnteresseerde man, net nu alles buiten tot leven komt.

Moge hij rusten in vrede.