Frans Mens

Frans Mens Werd geboren in 1957 in een gezin van 9 kinderen. Omdat hij als baby last had van eczeem deed zijn moeder 's nachts washandjes om zijn handjes tegen het krabben, baadde ze hem in een zemelenbad en werd hij, zodra de zon scheen, in de kinderwagen buiten gezet. Mede door de zon kwam de eczeem onder controle.

Zijn motorische ontwikkeling kwam ook traag op gang. Pas op 2½ jarige leeftijd liep hij.

Na de basisschool ging hij naar de BNS in voorhout als start voor zijn technische opleiding

Hij was daar van maandag tot vrijdag, de weekenden was hij thuis. Na 2 jaar voltooide hij zijn opleiding in Hoorn en ging hij werken in het installatiebedrijf van zijn vader, samen later met zijn broers George en Rob. Met veel geduld maakte en repareerde hij de meest gecompliceerde installaties. Met zijn kennis en middelen zorgde hij dat hij, samen met zijn vrouw Elly Jonker, dat hij in een energie-arm huis kwam te wonen. Hij werd zelfs vrijwillig energiecoach bij de gemeente.

Op zijn 55e stopte hij met werken in de zaak, niet alleen omdat hij rugproblemen had, maar ook omdat hij andere leuke dingen wilde doen waarin hij zijn grote sociale bewogenheid kon uiten. Zo werd hij een zeer gewaardeerd vrijwilliger bij het Nederlands Stoommuseum in Medemblik, bij de museumboerderij West-Frisia (er is daar nu zelfs een Frans Mens-plein), bij molen “de Lastdrager” die hij voorzag van een compleet nieuwe electrische installatie, bij “de Klink” in Opmeer waar hij elke donderdag wandelde (op zijn klompen) met een paar cliënten. Daarnaast hielp hij familie en vrienden met allerlei klussen en was hij graag in de weer met brommers. Een dag was altijd te kort voor hem.

Diverse keren ging hij met Elly, zijn broer Kees en zijn vrouw op vakantie naar verre landen en trok hij op met zijn broer Lex omdat ze allebei van bepaalde muziek hielden.

Door een noodlottig ongeval met zijn brommer kwam helaas op 19 september een einde aan het leven van deze authentieke, hardwerkende, lieve en zeer sociale man, die niet alleen door zijn vrouw maar door velen in onze gemeenschap gemist zal gaan worden.

Moge Frans rusten in vrede.