Diny Tromp-van Schie

Diny van Schie werd in 1924 geboren in Schoten als jongste in een gezin van 5 kinderen.

Al jong moest zij haar moeder helpen in het huishouden. Ze groeide op tot een knappe jonge vrouw en velen verbaasde het dan ook dat ze op 23-jarige leeftijd intrad in een klooster in Amersfoort, tot groot verdriet ook van haar moeder. Diny werd in het klooster aangesteld als begeleidster in een meisjespensionaat, waar meisjes een Ulo-opleiding genoten. Diny deed dat werk met veel plezier. Rond 1970 echter sloten de pensionaten en is Diny met 15 zusters in Alkmaar in een appartement gaan wonen. Het kloostergevoel vond ze er niet meer en korte tijd daarna is ze uitgetreden om aan de slag te gaan als pedicure, een werk dat ze tot haar 75e met veel plezier en zorgvuldigheid heeft gedaan.

Inmiddels had ze Mees Tromp ontmoet, een oude bekende van vroeger en ze trouwden in 1986.

Het huwelijk duurde maar 16 jaar, want in 2002 overleed Mees plotseling en kwam de stilte op haar af. Ze kon daar slecht mee omgaan, want Diny hield van gezelligheid en mensen om haar heen. In kaarten vond ze echter afleiding en ze ging dat dan ook vaak doen.

In 2008 overleed haar grote vriendin en buurvrouw Florence de Koning. Die heeft ze ook erg gemist, maar Sjaak liet haar niet in de steek. Elke week kwam ze een dag bij hem eten.

Enige tijd daarna verhuisde ze naar de Rozenstaete in de Goorn. Ze was daar erg tevreden en een graag geziene vrouw, had er derhalve ook veel contacten, was altijd in voor een praatje en had vooral een luisterend oor. Ook in de Rozenstaete kaartte ze veel.

Zo'n 4 jaar gelden ontmoette ze Nico Visser met wie ze een bijzondere klik kreeg. Wat was ze gelukkig en dankbaar dat ze dit nog mocht meemaken op haar oude dag. Volkomen onverwacht overleed ze echter in de nacht van 19 op 20 november. Daarmee kwam een einde aan het leven van deze hartelijke, dankbare, gastvrije en diepgelovige vrouw.

Dat Diny nu mag leven in het Licht van God.