Bep Nelis-Rutte

Bep Rutte werd geboren in 1939 op een boerderij in Haarlem. Toen ze 2 jaar oud was overleed haar moeder in het kraambed van het 3e kind. Haar vader trouwde binnen een jaar met Bets Zwanenburg die als hulp al bij het jonge gezin betrokken was en de moederrol overnam. Uit dat 2e huwelijk werden nog 4 kinderen geboren. De boerderij werd in 1944 opgeblazen door de Duitsers waardoor het gezin verhuisde naar Velsen. Op 18-jarige leeftijd leerde ze op dansles Kees Nelis kennen. Ze trouwden in 1963 en betrokken een bovenwoning in Purmerend. Bep beleefde daar een gelukkige tijd waar ze ook warme vriendschappen aan overhield. Na 5 jaar kreeg Kees een nieuwe baan in Haarlem en gingen ze in Haarlem-Noord wonen. Om het inkomen wat aan te vullen maakte Bep een paar ochtenden in de week huizen schoon. Ook deed ze vrijwilligerswerk, o.a. op scholen, en dat allemaal naast de zorg voor haar gezin en haar man, die door zijn diabetes vaak ziek was en uiteindelijk op 50-jarige leeftijd werd afgekeurd. Niet meer economisch gebonden zochten en vonden ze in Hoogwoud een huis met een tuin. Bep voelde zich er al heel gauw thuis en maakte snel nieuwe vrienden. Ook kwam er nu wat meer tijd vrij om op de kleinkinderen te passen.
In 2004 overleed haar man Kees. Dat viel haar zwaar maar Bep was positief ingesteld en een doorzetter. Ze had als motto: "We gaan ervoor." Ook toen ze last kreeg van haar vaten en lopen de enige remedie was, zette ze dagelijks op de loopband of met de rollator de nodige stappen, zin of geen zin.
Bep was een vrouw die graag voor anderen zorgde, niet alleen praktisch maar ook door de aandacht die ze gaf aan mensen die het moeilijk hadden. In haar leven heeft ze een groot sociaal netwerk om zich heen gebouwd en ze genoot daar ook van. Ze praatte ook met iedereen en dat deed ze graag en veel.
Afgelopen zomer kreeg Bep echter klachten. Er werd darmkanker bij haar geconstateerd. Na een zware operatie herstelde ze echter niet goed en ging ze geleidelijk achteruit. Via de Horsten-burg in Obdam kwam ze op 3 december in het ziekenhuis terecht. Een longontsteking, een interne bloeding en corona kon haar lichaam niet meer aan en op 11 december moest deze heel sociale, zorgzame en gezellige moeder en oma het leven loslaten.