Arie Bakker

Arie Bakker werd in 1933 geboren in een groot tuindersgezin aan de Groene Wuiver in Hoogwoud.

Na de tuinbouwschool ging hij werken als landarbeider in de Wieringermeer om helpen de kost te verdienen in het grote gezin.

Bij het uitgaan leerde hij Gré Dekker kennen die ook uit een groot katholiek tuindersgezin kwam. Ze trouwden in 1959 en kochten een huis met een stuk land, ook in de Groene Wuiver, een paar huizen voorbij het ouderlijk huis, om daar zelf een tuindersbedrijf te beginnen. Vanaf die tijd waren ze, 63 jaar lang, onafscheidelijk, geen dag zonder elkaar. Na het huishouden ging Gré ook mee werken op het land. Uit het huwelijk werden 3 kinderen geboren en ook zij hielpen mee.

Het harde werken op het land eiste zijn tol. Arie kreeg ernstige rugklachten waardoor hij werd afgekeurd. Het land werd verhuurd en in een kas werd groente verbouwd voor een zaadfirma.

Er kwam nu ook meer tijd voor hobby's, vooral klaverjassen en biljarten en spelletjes met de kinderen. Ook werd er tijd gevonden voor vrijwilligerswerk. In het bestuur van de Westfriese Gehandicapten Organisatie heeft hij, samen met zijn vrouw Gré, heel veel werk verzet. Ze organiseerden en klaverjasdrives en deden de inkoop voor de grote bingo-avonden. Alles werd daarbij goed uitgeplozen. Voor al dit werk is hij geridderd in de orde van Oranje-Nassau.

Arie genoot van zijn kinderen en kleinkinderen. Hij maakte van alles voor ze zodat ze fijn konden spelen en ze kwamen dan ook graag en vaak in de Groene Wuiver. Later kwam er ook wat ruimte voor vakanties met o.a. familieleden of vrienden. In het hotel was het dan 's avonds: klaverjassen.

In 2006 verhuisden Arie en Gré naar een woning met tuin  in de Graaf Willemstraat. In de tuin werd een jeu de boule-baan aangelegd en ze werden lid van de jeu de boule-club. Ook werden ze vrijwilliger in de Lindehof, waar ze in 2022 een zelfstandige ouderenwoning konden krijgen. Toen echter de gezondheid verder achteruitging, meer zorgmomenten nodig waren, konden ze wonder boven wonder een plaatsje krijgen in de Weidehof in Spanbroek. Gelukkig kon hij in april zijn 90e verjaardag nog vieren, maar begin mei bleek zijn kaarsje opgebrand te zijn en overleed hij in de vroege ochtend van 12 mei. Daarmee kwam een einde aan het leven van deze opgewekte, actieve en fijne man, vader en opa.