Annie Koopman-de Boer

Annie de Boer werd in 1928 geboren in een groot gezin in Oosterblokker. Ze had een harde jeugd. In deze crisistijd moest ze al op jonge leeftijd vroeg aan het werk in de tuinderij. Bovendien verloor ze jong haar moeder, welk gemis ze haar hele leven meegedragen heeft. Na vele huishoudsters kwam moeder Alie in beeld, haar 2e moeder, waar ze goede herinneringen aan heeft bewaard.

In het uitgaansleven leerde ze Jaap Koopman kennen. Ze trouwden in 1955 en gingen inwonen bij de ouders van Jaap op de boerderij aan de Langereis. Dat viel niet altijd mee. 

Uit het huwelijk werden 6 kinderen geboren: 4 jongens en 2 meisjes.

Op de boerderij was het ook hard werken geblazen. Tijd voor hobby's of uitgaan was er  niet bij. Wel beleefde ze veel plezier aan de grote tuin. In de moestuin werden veel groenten en fruit gekweekt, waar Annie, die lekker kon koken, veel gebruik van maakte. Haar appeltaart was bij velen bekend en geliefd. En van de melk van de koeien maakte ze ook van alles. Zelf hield Annie overigens ook van lekker eten.

In 1996 nam zoon Richard de boerderij over en verhuisden Annie en Jaap naar de Dr.Poolstraat in Hoogwoud. Hun geluk was daar van korte duur: Jaap overleed. Annies verdriet was heel groot en heel lang. Wat heeft ze hem gemist!

In de Poolstraat vond ze weer vriendinnen om te kaarten of te rummikubben en ook nam ze rijlessen en kocht een nieuw autootje om gezin en familie te kunnen bezoeken, wat ze regelmatig deed.

In 2016 verhuisde Annie naar "de Trambaan" in Nieuwe Niedorp, een grote stap maar ze voelde zich er gauw thuis door de contacten en de spelletjes met anderen. Ze was er geliefd, stelde geen eisen en stelde zich ook nooit op de voorgrond.

De gezondheid ging echter geleidelijk achteruit. Hartfalen en een tia in de laatste weken sloopten haar laatste energie. Op haar sterfbed zei ze nog zwakjes: "ik heb mijn best gedaan." Annie, je hebt het heel goed gedaan.!

Op bijna 96-jarige leeftijd overleed deze hartelijke, lieve en meelevende moeder, oma en overoma  en werd ze weer herenigd met haar man Jaap.