Annie de Jong-van der Gragt

 

Het laatste puzzelstukje is gelegd.

Deze zin stond bovenaan de kaart.
Wat heb Annie veel puzzels gemaakt aan de keukentafel op de Spanbroekerweg waar ze sinds haar trouwen met Ger is gaan wonen.
Ger zag ze op de kermis in de Zuidermeer aan de bar staan en na de eerste zoen was ze meteen smoorverliefd. “Raar hé΅ zei ze.
Ze trouwden en kreeg samen met Ger 2 zonen.
Annie en Ger hielden van de gezelligheid en hun deur stond wagenwijd open voor hun vrienden. Annie heeft in verschillende cafeś gewerkt, ze was een harde werker en hield de glazen goed gevuld.
Een grote klap was het zware auto ongeluk dat Annie in 1988 kreeg. Daags voor het gouden huwelijksfeest van onze ouders.
Na enkele maanden ziekenhuisopname mocht ze eindelijk naar huis maar kon niet zonder de goede zorg van Ger en enkele zussen. Wat had Ger een geduld met haar want het bleek dat ze toch wel een hersenbeschadiging had opgelopen.
Langzaam krabbelde ze weer op en kwam de blije Annie weer terug.
Ze was gek op haar tuin die ze tot in de puntjes verzorgde.
Weer kreeg ze een grote klap te verwerken toen in 2005 haar Ger kwam te overlijden.
Ze miste hem zo en liet zelfs een tattoo op haar arm zetten met “myn Ger” zodat ze hem altijd bij zich had.
Annie was een Maria vereerster en een trouwe fan van het Bonifatiuskoor.
In 2017 heeft ze met 3 zussen een prachtige reis naar Lourdes gemaakt maar daar kwam toch wel uit dat het niet goed met haar ging en werden er stappen ondernomen om de Spanbroekerweg te verlaten en te verhuizen naar de flat in de Pastoor Meriusstraat en overdag naar de dagopvang in de Schakel kon.
Iedereen hoopte dat ze nog mooie jaren in haar mooie huisje kon blijven maar helaas....na een jaar kon het niet langer en moest ze weer verhuizen naar de overkant.
Ze liet alles rustig over zich heen komen en zei: als jullie vinden dat het moet, dan is het goed hoor. Annie was een vrolijke vrouw in de Schakel. Wat was ze altijd blij als ze bezoek kreeg van haar (klein)kinderen en haar familie. “Jullie zijn altijd welkom hoor” maar toen het coronavirus kwam en niemand haar mocht bezoeken vond ze er niets meer aan en ging haar gezondheid hard achteruit en is op woensdag 26 augustus rustig overleden.
1 September hebben wij afscheid genomen van onze lieve, blije en dankbare zus met een mooie afscheidsdienst. 3 Zussen hebben het Ave Maria voor haar gezongen. De kinderen hebben Annie naar haar grote liefde Ger gebracht.

Rust zacht lieve Annie.