logo klein

 

Steun Vastenactie en geef de allerarmsten een toekomst.

                 image.png                    

De wereld groeit als we delen.

VASTENACTIE 2020

12 April is het pas Pasen. De paaseieren en – hazen zijn al volop verkrijgbaar, maar voorafgaande aan dit mooie feest is er de Vastentijd. 

De VASTENACTIE geeft je de mogelijkheid om wat voor de mensen in de ontwikkelingslanden te kunnen betekenen. 

Dit jaar staat de campagne VASTENACTIE in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Miljoenen mensen doen ongeschoold, slecht betaald werk en leven ondanks hun baan in bittere armoede. Een goede opleiding kan daar verandering in brengen en ervoor zorgen dat mensen een fatsoenlijk inkomen gaan verdienen. Tegenwoordig gaat 90% van de kinderen in ontwikkelingslanden naar de basisschool, maar alleen basisonderwijs is niet voldoende om een goede baan te vinden. 

In 2020 zet VASTENACTIE zich in voor projecten die verschillende vormen van voortgezet onderwijs beschikbaar en toegankelijk maken voor mensen in ontwikkelingslanden en ondersteunen ook mensen, specifiek ook meisjes en vrouwen, bij het opzetten van een eigen onderneming zodat zij zichzelf en hun gezin beter kunnen onderhouden.

In onze regio heeft de MOV( Missie, Ontwikkeling en Vrede) Obdam samen met Stichting Step One, de handen ineen geslagen. Step One , is begin 2013 opgericht door Ellard Kootker en Kees Monfrooij om gelden beschikbaar te stellen om scholen te kunnen bouwen. 

Nu staat in Tanzania een vakschool in de steigers voor een opleiding tot timmerman, boer, elektricien of kleermaker. 

Helaas is Ellard september 2014 op het voetbalveld van Victoria O overleden ten gevolge van een aangeboren hartafwijking, maar zijn werk wordt voortgezet en zijn levensmotto: 

DE WERELD IS ER NIET VOOR MIJ, MAAR IK BEN ER VOOR DE WERELD, zal nooit worden vergeten. 

Alle parochies uit de regio DE Waterkant willen dit project helpen doen slagen. Als MOV, Step One of werkgroepen VASTENACTIE hopen wij dat uw financiële steun via de actie in Obdam of via de vastenzakjes die in alle parochies beschikbaar zijn of door collectanten bij u worden bezorgd voldoende geld oplevert om voortgezet onderwijs beschikbaar en toegankelijk te maken voor mensen in Tanzania of welk ontwikkelingsland dan ook. Hou de slogan: DE WERELD IS ER NIET VOOR MIJ, MAAR…….hoog in het vaandel. 

Gedurende de komende Vastentijd staan in onze kerken de collectebussen weer klaar zodat u de Vastenzakjes met daarin uw bijdrage te kunnen deponeren. We hopen dat u dat allemaal gaat doen om zo het project van Step One  én de leerlingen in Tanzania te steunen. Van harte aanbevolen door

                    De MOV-groepen van Spanbroek en Hoogwoud.