Van de bestuurstafel

Van de bestuurstafel.

Beste parochianen.

Zoals u misschien wel gezien heeft hebben in de afgelopen weken steigers in de kerk gestaan voor de stukadoors en de schilder. Gelukkig heeft het niet tot veel ongemak geleid, alleen voor de koster, weliswaar met hulp, die voor de vieringen van de zondagen het priesterkoor weer een beetje toonbaar moest maken. Na de viering moest alles weer worden opgeruimd want er mocht natuurlijk niet geknoeid worden op de rode lopers en op het altaar.Nu we dit schrijven is het nog niet helemaal klaar maar we hopen dat heel binnenkort alles klaar is en dat alles er weer tiptop uit ziet.

* Priesterwijding Josué Mejia. U weet ongetwijfeld dat onze diaken Josué Mejia op zaterdag 25 mei tot priester zal worden gewijd in de St.Bavo kathedraal in Haarlem door mgr. Hendriks. De viering begint om 10.30 uur.Natuurlijk gaat een afvaardiging van onze parochieraad daar naar toe. Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u de viering volgen op de livestream van de St.Bavo Kathedraal.
Op zondag 26 mei zal Josué in onze kerk zijn eerste H.Mis opdragen. Als parochieraad nodigen wij u allen uit om daarbij aanwezig te zijn. Na afloop van de viering zal er achter in de kerk gelegenheid zijn om Josué te feliciteren en een kopje koffie te drinken.
De parochieraad wenst Josué een mooie priesterwijding toe en Gods zegen op zijn verdere levenspad.

 *Verwarming. De laatste tijd hebben we geregeld problemen met de verwarming in het parochiecentrum. Omdat de ketel al heel wat jaartjes meegaat hebben we besloten om een nieuwe aan te schaffen. Wel weer een hele investering maar in de kou koffie drinken, vergaderen enz. dat is geen pretje.
Dus voortaan zitten we er weer lekker warmpjes bij.

* Op zaterdag 25 mei komen de Broeders van het Broederschap en de Zusters van de Grael weer naar de kerk voor de start van hun jaarlijkse fietstocht. De fietstocht staat zoals altijd in het teken van gezelligheid en verbinding. Voor onderweg krijgen ze een kaars mee om op te steken in de kerk die zij op hun route aan doen. Ook dat is verbinding. We wensen hen een mooie tocht en vooral veel zonneschijn.

*Vastenaktie. De deurcollecte voor de Stichting Oeganda van de Vastenaktie heeft € 267,50 opgebracht.
Het resultaat van de inzameling via de vastenzakjes in de box achter in de kerk heeft € 268,20 opgeleverd.
Dit samen geeft een bedrag van € 535,70. Allen die hieraan heeft bijgedragen, heel hartelijk dank.

Op 7 april hebben 4 kinderen uit onze parochie hun 1e H.Communie  gedaan in de parochiekerk in Wognum.
Het waren Kyra de Boer, Lotte Vlaar, Djenna Hart en Mees v.d.Gracht. De parochieraad feliciteerd  hen van harte en wenst hen een mooie toekomst toe.

Lieve mensen dit was het weer. Nog even dan vieren we Hemelvaart en Pinksteren. Voor Zijn terugkeer naar de Vader heeft Jezus ons een andere helper beloofd, de H.Geest. We vieren die belofte tijdens het Pinksterfeest. We wensen u toe dat de Geest van Pinksteren U mag bezielen in uw dagelijks leven.

De Parochieraad.